Tikras malonumas smaližiams, mėgstantiems subtilų saldumo ir lengvos rūgštelės derinį. Kremiška, tirpstanti burnoje šokolado tekstūra puikiai dera su natūraliu spanguolių gaivumu.
Ingredientai:
- 100 g Graikinių riešutų
- 120 g juodojo šokolado
- 5-6 minkštos datulės
- Kakavos – triufeliams apvolioti
- Liofilizuotų spanguolių miltelių – triufeliams apvolioti
Gaminame:
- Graikinius riešutus užmerkiame karštame vandenyje ir paliekame 30 minučių.
- Išiimame iš datulių kauliukus. Jei datulės kietos – jas taippat užmerkite.
- Riešutus ir datules nukošiame ir susmulinkiname smulkintuvu.
- Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės.
- Į dubenį su smulkintais riešutais ir datulėlis supilame šokoladą.
- Viską gerai išmaišyome.
- Formuojame rutuliukus.
- Juos apvoliojame liofilizuotų spanguolių milteliuose ar kakavoje.
- Dedame į šaldytuvą porai valandų.
Patarimai:
- Už receptą dėkojame skaniai.ir.lengvai daugiau jų receptų galite rasti jų profilyje
Šie triufeliukai – ne tik elegantiški, bet ir nepaprastai gardūs! Išbandykite juos gamindami namuose, eksperimentuokite su priedais ir atraskite savo tobulą derinį.