Salotos su burrata, persimonais ir pesto

Salotos su burrata, persimonais ir pesto

Salotos su burrata, persimonais ir pesto

Tikras skonio ir spalvų derinys, kuris papuoš bet kurį stalą. Tai ne tik skanios, bet ir elegantiškos salotos, kurios nustebins tiek kasdienėje vakarienėje, tiek ypatingomis progomis.
Paruošimo Laikas 15 minutes
Bendras gaminimo laikas 15 minutes
Porcijos: 2
Patiekalo tipas: Užkandis
Kalorijos: 1300

Ingredientai
  

  • 4 v. š. Alyvuogių aliejus
  • 125 g Burrata sūrio rutuliuko
  • 1 vnt. Persimonas
  • 3-4 v.š. Granatų sėklų
  • 1 saujelė Skrudintų riešutų (rinkausi kedro ir graikinius)
  • 2 v. š. Liofilizuoto bazilikų pesto
  • 2 vytinto kumpio juostelių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. Liofilizuotų petražolių
  • 1 a. š. Liofilizuotų krapų
  • 0,5 v.š. Liofilizuotų citrinų miltelių
  • 1 saujelė Prieskoninės druskos su našlaitėmis

Gaminimas
 

  1. Persimonus supjaustykite griežinėliais. Granatą perpjaukite ir sėklas atskirkite nuo luobelės.
  2. Ant lėkštės dėkite saują gražgarsčių. Ant jų išdėliokite persimonų griežinėlius ir vytintą kumpį.
  3. Per vidurį dėkite burrata sūrį ir užberkite granatų sėklas. Apibarstykite skrudintais riešutais.
  4. Liofilizuotą bazilikų pesto sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir paskirstykite ant salotų.
  5. Apibarstykite liofilizuotomis petražolėmis, krapais, citrinų milteliais ir pagardinkite šviežiai malta prieskonine druska su našlaitėmis.

Patarimai ir pastabos

Liofilizuotų citrinų miltelius galite sumaišyti su šlakeliu vandens ir juo apšlakstyti salotas.

Produktai naudoti recepte

Pasidalinkite:

Palikite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Receptų vertinimas