Tikras skonio ir spalvų derinys, kuris papuoš bet kurį stalą. Tai ne tik skanios, bet ir elegantiškos salotos, kurios nustebins tiek kasdienėje vakarienėje, tiek ypatingomis progomis.
Ingredientai:
- 1 burrata sūrio rutuliuko (125 g)
- 1 persimono
- Saujos gražgarsčių
- 3-4 v.š. granatų sėklų
- 2 vytinto kumpio juostelių
- Saujelės skrudintų riešutų (rinkausi kedro ir graikinius)
- 2 v. š. Liofilizuoto bazilikų pesto
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. Liofilizuotų petražolių
- 1 a. š Liofilizuotų krapų
- 0,5 v.š. Liofilizuotų citrinų miltelių
- Prieskoninės druskos su našlaitėmis
Gaminame:
- Persimonus supjaustykite griežinėliais. Granatą perpjaukite ir sėklas atskirkite nuo luobelės.
- Ant lėkštės dėkite saują gražgarsčių. Ant jų išdėliokite persimonų griežinėlius ir vytintą kumpį.
- Per vidurį dėkite burrata sūrį ir užberkite granatų sėklas. Apibarstykite skrudintais riešutais.
- Liofilizuotą bazilikų pesto sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir paskirstykite ant salotų.
- Apibarstykite liofilizuotomis petražolėmis, krapais, citrinų milteliais ir pagardinkite šviežiai malta prieskonine druska su našlaitėmis.
Patarimai:
- Liofilizuotų citrinų miltelius galite sumaišyti su šlakeliu vandens ir juo apšlakstyti salotas.