Spanguolių kisielius – tradicinis, ryškiaspalvis ir švelniai rūgštus gėrimas, kuris daugelį nukelia į vaikystės prisiminimus. Jis ne tik puikiai tinka šventiniam stalui, bet ir gali būti lengvas desertas ar šildantis gėrimas vėsiomis dienomis.
Ingredientai:
- 2 a.š. Liofilizuotų spanguolių milteliai
- 500 ml vandens
- 2 a. š. krakmolo
- 1 a.š. cukraus pudros
- Žiupsnelis cinamono
- 1-2 gvazdikėliai
Gaminame:
- Į karštą, bet neverdantį, vandenį (400 ml) įberiame liofilizuotus spanguolių miltelius, cukraus pudrą, cinamoną ir gvazdikėlius.
- Pusėje stiklinės (100 ml) vandens ištirpiname krakmolą ir lėtai, nuolat maišant supilame į puodą.
- Kaitiname, nuolat maišydami, kol kisielius sutirštės.
- Leidžiame atvėsti ir ragaujame.
Patarimai:
- Šaldytuve kisielių galime laikyti iki 3 dienų.
- Jei paviršiuje susidarys plėvelė, atsargiai ją nugriebiame, kisielių išmaišome ir ragaujame.
Mėgaukitės spanguolių kisieliumi tiek šiltu, tiek atvėsintu – kiekvienas variantas turi savo žavesį! Tai puikus būdas pasilepinti natūraliu, gardžiu ir sveiku gėrimu bet kuriuo metų laiku.