Spanguolių kisielius

Nusikelkime į nostalgiškus prisiminimus, kuomet ant Kūčių stalo, būdami vaikai, mėgaudavomės spanguolių kisieliumi… Su liofilizuotais spanguolių milteliais dabar tai itin paprasta.

 

Ingredientai:

  • 2 a.š. (10 g) liofilizuotų spanguolių miltelių

  • 500 ml vandens

  • 2 a.š. krakmolo

  • cukraus pudros pagal skonį

  • žiupsnelio cinamono

  • 1-2 gvazdikėlių

 

Gaminame:

1. Į karštą, bet neverdantį, vandenį (400 ml) įberiame liofilizuotus spanguolių miltelius, cukraus pudrą, cinamoną ir gvazdikėlius.

2. Pusėje stiklinės (100 ml) vandens ištirpiname krakmolą ir lėtai, nuolat maišant supilame į puodą.

3. Kaitiname, nuolat maišydami, kol kisielius sutirštės.

4. Leidžiame atvėsti.

 

Šaldytuve kisielių galime laikyti iki 3 dienų. Jei paviršiuje susidarys plėvelė, atsargiai ją nugriebiame, kisielių išmaišome ir ragaujame.