Jeigu ir jus vargina vienos ar kelių česnako skiltelių lupimas, smulkus pjaustymas bei virtuvės tvarkymas po to, siūlome išbandyti liofilizuotus česnako gabaliukus arba miltelius.
Juos naudoti labai paprasta, o juose esančios maistingos medžiagos, skonis bei aromatas atstoja šviežio česnako. Liofilizuotą česnaką galite naudoti visur, kur naudojote šviežią. Juo galite gardinti kepinius, ruošti marinatus arba padažus. Itin lengvai ir greitai paruošiamo sveiko česnakinio padažo receptą pateikiame ir čia:
2 šaukštai graikiško jogurto
1 a.š. liofilizuotų česnakų miltelių arba gabaliukų
0.5 a.š. liofilizuotų krapų
žiupsnelis druskos
Kiekius koreguokite pagal savo skonį, o liofilizuotų česnakų miltelius rinkitės, jeigu nenorite jausti česnako gabaliukų.