Šis prieskonių sviestas – puikus būdas suteikti patiekalams daugiau skonio ir aromato. Jis lengvai paruošiamas vos per kelias minutes ir puikiai dera su šviežia duona, keptomis daržovėmis ar net kepsniais.
Ingredientai:
- 100 g. saldžios grietinėlės sviesto
- 30 g. plakamosios grietinėlės
- 1 a.š. liofilizuotų česnakų miltelių
- 2 a.š. liofilizuotų krapų
- 1 a.š. liofilizuotų petražolių
- Žiupsnelis prieskoninės druskos
- 0,5 a. šaukštelis agavų sirupo/medaus/klevų sirupo
Gaminame:
- Sviestą palaikome kambario temperatūroje apie 3 val. iki gaminimo.
- Išplakame sviestą su plakamąja grietinėle iki vientisos masės.
- Beriame liofilizuotus česnakų miltelius, liofilizuotus krapus, liofilizuotas petražoles, druską ir sirupą.
- Viską išmaišome ir ragaujame.
Patarimai:
- Paruoštą minkštą sviestą patogu supilstyti į mažesnes formeles ir laikyti šaldytuve arba kameroje.
Vos keli ingredientai bei truputis kūrybiškumo ir jūsų patiekalai įgauna naujų skonių! Pagardinkite sviestą liofilizuotais prieskoniais ir suteikite patiekalams intensyvesnį skonį.