Nors pavadinimas skamba ir kiek sudėtingai, tačiau jo paruošimo būdas – itin paprastas.
Tereikia visus tešlos ingredientus suplakti, supilti į įkaitintą formelę (mūsiškė buvo 12 cm skersmens ir 2 cm aukščio) ir įdėti į orkaitę kepti.
Gaminimo trukmė: 20-25 minutės (5 min paruošimas + 20 min kepimas)
3 vnt. blynų Jums reikės:
- 3 vnt. kiaušinių;
- 100 ml pieno (mes naudojome augalinį pieną);
- 65 g miltų ;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- 1 v. š. Liofilizuotų citrinų miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 2 v. š. sviesto;
- papuošimui ir paskaninimui naudojome liofilizuotas uogas, jų gabaliukus ir miltelius
Gaminimo eiga:
1. Visus ingredientus, išskyrus sviestą, išmaišome iki vientisos masės.
2. Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Į 3 mažus kepimo indelius dedame po šaukštelį sviesto ir įdedame į orkaitę kelioms minutėms, kol sviestas išsilydys.
3. Supilame tešlą į kepimo indelius ir kepame apie 20 minučių
4. Blynus išimame iš orkaitės ir leidžiame jų vidui sukristi. Tuomet galima dėti visko pagal skonį ir fantaziją. Puikiai tinka pora šaukštų jogurto, liofilizuotos braškės, liofilizuoti vaisiai, miško mėlynės ir kitos šviežios arba liofilizuotos uogos bei cukraus pudra.
Skanaus