Greitai paruošiami, sodraus šokolado ir gaivių uogų skoniais persmelkti keksiukai taps tikru visų smaližių favoritu!
Ingredientai:
- Liofilizuotos avietės
- 1 stiklinė tarkuotų cukinijų
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- ½ stiklinės cukraus
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 g. sviesto
- 1 šaukštas kakavos
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Gaminame:
- Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti.
- Cukiniją sutarkuojame ir labai gerai nuspaudžiame jų skystį (nuspausti būtina).
- Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pabaltėja ir padidėja.
- Supilame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
- Beriame liofilizuotas avietes, dar kartą išmaišome.
- Tešlą pilame į keksiukų formas, dedame į karšto oro gruzdintuvę 200 laipsnių, kepame 13 minučių.
Patarimai:
- Avietes galite keisti kitomis mėgstamomis liofilizuotomis uogomis.
Šie keksiukai – tikras atradimas! Ypač rekomenduojame šokolado mėgėjams.