Šis skonių kupinas sumuštinis puikiai tinka lengviems pietums, užkandžiui ar net gurmaniškai vakarienei. Taps jūsų stalo puošmena!
Ingredientai:
- Duona
- Sviestas
- Kreminis sūris
- Sūdyta lašiša
- Agurkas
- Marinuoti raudonieji svogūnai
- Kaparėliai
- Krapai
- Citrina
- Prieskoninė druska
Marinuojame raudonuosius svogūnus:
- Nedidelį raudonąjį svogūną supjaustykite plonais žiedeliais.
- Paruoškite marinatą: dubenėlyje sumaišykite 1 v. š. karšto vandens, 1/2 a. š. cukraus ir žiupsnelį druskos. Įpilkite 1 v. š. acto.
- Supjaustytus svogūnus dėkite į paruoštą marinatą ir leiskite pasimarinuoti, kol ruošite sumuštinius.
Gaminame:
- Duonos riekeles apskrudinkite keptuvėje su trupučiu sviesto.
- Ant apskrudintų riekelių užtepkite kreminio sūrio.
- Ant sūrio dėkite plonus sūdytos lašišos griežinėlius, agurko juosteles, marinuotus svogūnus, kelis kaparėlius ir krapus.
- Apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite prieskonine druska.
Šis sumuštinis sujungia kreminę tekstūrą, sūrumą, gaivumą ir subtilų rūgštumą. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!